PFZW

ZorgisZó

Van thuiszorg naar werken op zorgboerderij

Bij de eerste opdracht rook ik vooral viezigheid...

ZorgisZó Afl. 1: Ilse op de zorgboerderij

Hoe is het om de slechtziende Wesley te begeleiden bij z’n dagbesteding? Dat ontdekt thuiszorgverpleegkundige Ilse (30) uit Leiden, als zij nietsvermoedend meegenomen wordt naar de Bartiméus Zorgboerderij in Langbroek. Zij gaat daar een dagje werkzaamheden van Melissa (31) overnemen.

Vandaag staat op de planning: Wesley een waardevolle dag bezorgen. Op een gewone dag is Wesley niet de enige die zijn tijd doorbrengt op Bartiméus. Ilse: "38 cliënten? Ik weet niet of ik haar dat na had kunnen doen."

Over ZorgisZó

Dit is aflevering 1 van ZorgisZó, een serie videofilmpjes waarin 2 medewerkers uit zorg en welzijn aan elkaar gekoppeld worden. De ene zorgverlener heeft geen idee waar ze naartoe gaat en hoe haar dag eruit komt te zien. Gaat het haar lukken om de taken van de andere tot een goed einde te brengen? Gelukkig staat het duo er niet alleen voor, ze worden ondersteund door presentatrice Lonneke Marsman.

Meer ZorgisZó? Kijk hier verder!

Bekijk video
ZorgisZó

Wat zeg je? Werken in de thuiszorg!

Dovenbegeleidster Leonie neemt de taken van Ilse over. Ze helpt meneer Brandt met het opstarten van de dag. Bekijk ZorgisZó afl. 2.

Misschien vind je dit ook leuk: