PFZW

Blog

Nachtdienst in nachtjapon

Nachtdienst in nachtjapon

Zorginstelling De Nieuwe Antoniehof in Epe had deze maand een primeur. Het personeel draaide een nachtdienst in pyjama. Onderzoek wijst uit dat het demente bewoners helpt met hun dag- en nachtritme. Mensen met dementie hebben hier vaak moeite mee.

Experiment

“Ik las over het onderzoek in een Engelse krant, en poste het op Facebook,” vertelt bestuurder Laurent de Vries. “Een medewerker daagde mij toen uit, zij wilde dit wel eens proberen.”

Primeur in pyjama
Jeanette van Doleweerdkneefel en Laurent de Vries in pyjama

Hoe ging het?

Laurent: “Het viel de bewoners helemaal niet op dat wij nachtkleding aan hadden. Dan is de proef eigenlijk al geslaagd. We hebben een heel rustige nacht gehad.”

Beeld: Viattence
Bron: Omroepgelderland.nl

Misschien vind je dit ook leuk:

Interview

Een dag in Het Wilderinkhuis

Volg de werkdag van begeleidster Selma. Zij werkt in woonzorghuis van Dagelijks Leven, ontwikkeld door Amvest. PFZW belegt weer in Amvest.

Interview

"Trots op ons kippenpaleis"

Een volière, molen, koe en schapen, zelfs een waar kippenpaleis. In de tuin van De Enk in Zuidlaren valt wat te beleven.

Achtergrond

Van groen word je beter

Een groene omgeving zorgt ervoor dat patiënten sneller herstellen. Daarom heeft het Erasmus MC een daktuin aangelegd.

Blog

Ontmoet de lieve stagiaire

“Vaak word je onderschat óf overschat,” zegt blogger Lieve. Na stages bij zorginstellingen start ze nu in het ziekenhuis.

Interview

Wie is Tommie?

Verpleegkundige Tommie blogt en vlogt over zijn werk in de zorg. Stukjes die collega’s raken en voor hen herkenbaar zijn.