PFZW

Blog

In beeld: Dierenkampje Ruisseveen

Welkom bij Dierenkampje Ruisseveen

Dierenkampje Ruisseveen in Veenendaal vindt het superbelangrijk om te laten zien wat ze doen. Cliënten van de dagbesteding trekken tijdens de Week van Zorg en Welzijn de bezoekers letterlijk naar binnen, zó enthousiast zijn ze. 

Dierenkampje Ruisseveen - Ballonnen en slingers ophangen
Kevin

“Ho, ho Kevin,” roept activiteitenbegeleidster Sandra van Veen lachend. “Die meneer kan ook zelf naar binnen lopen, hoor!” Kevin is één van de dagbestedingscliënten. Hij helpt een paar keer per week op Dierenkampje Ruisseveen van Stichting Buitenzorg. De stichting verzorgt leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dierenkampje Ruissenveen

De dieren voeren, hokken schoonmaken, helpen in de tuin. Geweldig vindt ’ie het. En vandaag helemaal: want het is open dag in de Week van Zorg en Welzijn. Alle bezoekers mogen meehelpen. De buren van het dierenkampje zijn er ook. Ze krijgen elk jaar een warm onthaal, met een extra hapje en drankje.

Dierenkampje Ruisseveen - Ballonnen ophangen
Begeleidster Sandra van Veen
Onze buren krijgen altijd een extra bakkie

Dierenkampje Ruisseveen - Pony

Sandra: ”Wij vinden het superbelangrijk dat mensen kennismaken met ons werk op de dagbesteding. Goed voor de integratie met de buurt. En het levert ons ook nieuwe cliënten op, en nieuwe vrijwilligers en medewerkers.”

Dierenkampje Ruisseveen - Parkiet

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 17 maart 2018) openen meer dan 1000 zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren.

Dierenkampje Ruisseveen - Dieren voeren

Met dank aan Stichting Buitenzorg en Dierenkampje Ruisseveen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Interview

"Trots op ons kippenpaleis"

Een volière, molen, koe en schapen, zelfs een waar kippenpaleis. In de tuin van De Enk in Zuidlaren valt wat te beleven.

Interview

Een dag in Het Wilderinkhuis

Volg de werkdag van begeleidster Selma. Zij werkt in woonzorghuis van Dagelijks Leven, ontwikkeld door Amvest. PFZW belegt weer in Amvest.

Blog

De werkdag van...

Poedel Rani mag eerst. Haar staart moet worden geamputeerd. Hoe ziet een dag in het leven van paraveterinair Anita eruit?

Blog

Nachtdienst in nachtjapon

Weleens nachtdienst gedraaid in pyjama? Bij De Nieuwe Antoniehof wel. Het zou demente bewoners helpen met hun ritme.

Interview

Wie is Tommie?

Verpleegkundige Tommie blogt en vlogt over zijn werk in de zorg. Stukjes die collega’s raken en voor hen herkenbaar zijn.