PFZW

Overig

“Hier ontstaan vriendschappen”

Buurthuis De Brug in Driebergen staat eigenlijk altíjd open. Voor iedereen, oud en jong. Je kunt er schilderen, naar de bingo of samen bewegen. En handwerken. Elke donderdag wordt er enthousiast gebreid. Gastvrouw Christa: "Hier ontstaan vriendschappen."

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2018 was het open dag in het buurthuis, mét een fotograaf die alles vastlegde. Gastvrouw Crista: "Want hoe meer mensen weten hoe gezellig het hier is en wat er allemaal is te doen, des te beter."

Elke week komen de dames van de handwerkochtend bij elkaar. Ze breien dat het een lieve lust is. Truien en dekentjes voor kinderen in Kenia – "Wist jij dat het daar ’s ochtends vroeg ontzettend koud is?" – en knuffeltjes en sokken voor de armen in Roemenië.

De dames van de handwerkochtend
De dames van de handwerkochtend

Maar het is vooral súpergezellig met elkaar. Hier ontstaan vriendschappen. Niet alleen tijdens de Week van Zorg en Welzijn kun je binnenlopen bij De Brug. "Onze deuren blijven gewoon open. De koffie staat altijd klaar!"

Benieuwd wat er dit jaar te doen is tijdens de Week van Zorg en Welzijn 2019? Lees onze 5 tips waar je absoluut naartoe moet gaan!

Misschien vind je dit ook leuk:

Interview

Daniëlle werkt in een tbs-kliniek

Tbs-klinieken komen de laatste tijd nogal negatief in het nieuws. Daniëlle (27) werkt als basispsycholoog bij een tbs-kliniek. Hoe is dat eigenlijk?

Interview

Wie is Tommie?

Verpleegkundige Tommie blogt en vlogt over zijn werk in de zorg. Stukjes die collega’s raken en voor hen herkenbaar zijn.

Interview

"Trots op ons kippenpaleis"

Een volière, molen, koe en schapen, zelfs een waar kippenpaleis. In de tuin van De Enk in Zuidlaren valt wat te beleven.