PFZW

Achtergrond

Gezond eten in de kinderopvang

Werk je in de kinderopvang? Hoe is het daar gesteld met (on)gezond eten voor de kinderen? Lees deze 4 tips!

Tip 1: gezond verstand

Gezond leefstijlbeleid? Gebruik allereerst je gezonde verstand. Zorg voor voldoende variatie en wees niet té star.

Tip 2: praat met elkaar

Praat met je collega’s over wat jullie verstaan onder gezonde voedingsgewoontes. Veel heb je van thuis meegekregen. Maar het kan ook anders. Durf je eigen normen en waarden los te laten.

Tip 3: draagvlak

Zorg voor draagvlak bij ouders en medewerkers; betrek hen bij het gezondheidsbeleid. Maak het leuk voor de kinderen. Wees creatief met gezonde voeding, en betrek ze bij het klaarmaken.

Tip 4: verzamel informatie

Kijk op gezondekinderopvang.nl voor aanpak, adviezen en meer tips. Ook vind je hier adressen van ambassadeurs, voor meer informatie.

 

Heb je zelf een tip? Deel 'm hieronder!

Misschien vind je dit ook leuk:

Achtergrond

Verspilling? Kijk, ruik, proef!

In Nederland gooien we samen zo’n 700 miljoen kilo voedsel weg. Per jaar! Daarom richtte Bob de Verspillingsfabriek op.

Achtergrond

3 tips voor een groenere wereld

Aan de kant K3! Dit is M3: Malou, Marloes en Manon werken in zorg en welzijn. Welke tips hebben zij voor een betere wereld?

Achtergrond

Overgewicht in de kinderopvang

1 op 8 Nederlandse kinderen tussen de 4 en 12 jaar is te zwaar. Gezonde Kinderopvang brengt kinderen een gezonde leefstijl bij!