PFZW

Overig

Dr. Plastic redt levens

Plastic fles op strand in Indonesië

Ontmoet Dr. Plastic, een dokter uit Indonesië. Zijn naam is Yusuf Nugraha en hij woont in Cianjur. Hij kon niet langer aanzien dat plastic zijn stad verwoest. Hoe kan hij zijn werk doen als arts en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu? Yusuf bedacht een bonnetjesysteem.

Bij Yusuf kunnen inwoners lege plastic flessen inruilen tegen een bonnetje. Met dit bonnetje kunnen zij een gratis behandeling krijgen in zijn kliniek. Het plastic dat Yusuf inzamelt, wordt gerecycled. Met deze oplossing draagt Yusuf bij aan een betere gezondheidszorg in zijn stad én minder plastic afval.

'Vuilnis voor zorg-verzekering'

En dan is er ook nog Gamal Albinsaid, de 25-jarige dokter die het 'Garbage Clinical Programme' in het leven riep. In ruil voor een hoeveelheid afval krijgen patiënten gratis zorg. Bekijk in het filmpje hieronder hoe Gamal te werk gaat.

 

PFZW en klimaatverandering

PFZW belegt jouw pensioengeld onder andere in bedrijven die zich inzetten om klimaatverandering en vervuiling tegen te gaan.

Misschien vind je dit ook leuk:

Overig

Plasticvrij boodschappen doen

Plastic verpakkingen? Die zijn schadelijk voor het milieu. Daarom experimenteren supermarkten met plasticvrije producten.

Overig

3 tips voor een groenere wereld

Aan de kant K3! Dit is M3: Malou, Marloes en Manon werken in zorg en welzijn. Welke tips hebben zij voor een betere wereld?

Overig

Hoe groen leef jij?

Auto, ov of fiets? Hoe stel je je verwarming in? Enig idee hoe 'groen' jouw leefstijl is? Test jezelf!

Overig

Van groen word je beter

Een groene omgeving zorgt ervoor dat patiënten sneller herstellen. Daarom heeft het Erasmus MC een daktuin aangelegd.