PFZW

Overig

De Week van Zorg en Welzijn: doe je mee?

Elke dag zet jij je in voor een betere wereld. Ben je benieuwd hoe dat bij een andere instelling in de zorg- of welzijnssector gaat? Haak dan aan bij De Week van Zorg en Welzijn, van 11 tot en met 16 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisatie openen hun deuren om aan Nederland te laten zien wat werken in zorg en welzijn is. Wat moet je absoluut bezoeken? Hieronder 5 tips!

Tip 1: dementie door een VR-bril

Waar? Vivium Zorggroep De Bolder, Huizen
Wanneer? 13 maart
Wat? Kijk door de (VR-)bril van iemand met dementie. Waar lopen mensen met dementie elke dag tegenaan en hoe reageert hun omgeving op hen? Ervaar het zelf. Je wordt begeleid door ervaren trainers.

Tip 2: R.E.T. jezelf!

Waar? Active4you, Eindhoven
Wanneer? 12 maart
Wat? In een interactieve workshop maak je kennis met de methode R.E.T. en leer je je belemmerende gedachten om te zetten in meer helpende gedachten.

Tip 3: als muziek in de oren

Waar? Zorggroep Elde, Boxtel
Wanneer? 11 maart
Wat? Kijk en luister mee bij Zorgexpertisehuis Liduina hoe zij muziek inzetten om bewoners op te fleuren.

Tip 4: College Tour

Waar? Stichting Bethanië, Ede
Wanneer? 11 maart
Wat? Kom naar de College Tour met Carla Dik - Faber (Tweede Kamerlid voor de Christen Unie). De vraag die centraal staat: hoe zetten we ouderenzorg weer op de kaart?

Tip 5: podiumvoorstelling

Waar? Vivium Zorggroep Naarderheem, Naarden
Wanneer? 15 maart
Wat? Kom naar de voorstelling 'Drie Schone Jurken een een Schuldgevoel' die laat zien hoe personeel, cliënt en familie elkaar in de zorg tegenkomen. Verhalen die raken in het hart.

Benieuwd hoe zo'n open dag is? Vorig jaar tijdens De Week van Zorg en Welzijn bezochten we buurthuis De Brug in Driebergen.

Kijk op de website van de Week van Zorg en Welzijn wat er bij jou in de buurt nog meer georganiseerd wordt. Waar ga jij naartoe? Deel het hieronder in de comments!

Over De Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus.

Misschien vind je dit ook leuk:

Overig

“Hier ontstaan vriendschappen”

Bij Buurthuis De Brug in Driebergen is iedereen altijd welkom. "De koffie staat klaar!" Elke donderdag wordt er enthousiast gebreid.

Overig

Daniëlle werkt in een tbs-kliniek

Tbs-klinieken komen de laatste tijd nogal negatief in het nieuws. Daniëlle (27) werkt als basispsycholoog bij een tbs-kliniek. Hoe is dat eigenlijk?

Overig

"Trots op ons kippenpaleis"

Een volière, molen, koe en schapen, zelfs een waar kippenpaleis. In de tuin van De Enk in Zuidlaren valt wat te beleven.