PFZW

Achtergrond

3 tips voor een groenere wereld

Afval scheiden

Aan de kant K3! Dit is M3: Malou, Marloes en Manon werken in zorg en welzijn. Welke tips hebben zij voor een betere wereld?

Malou, Marloes en Manon
Malou, Marloes en Manon

Tip #1 van Malou, assistent-manager BSO

Malou (28 jaar) werkt met kinderen. "Ik vind het belangrijk om hen op vroege leeftijd te leren goed te zijn voor het klimaat. We moeten er met elkaar nog lang mee doen. Bij de opvang stimuleren we kinderen om zuinig met water om te gaan. Een makkelijke tip voor iedereen: draai de kraan pas open als je je handen afspoelt, niet al tijdens het inzepen.”

Tip #2 van Marloes, psycho-diagnostisch medewerker

Wat Marloes (36 jaar) doet voor een betere wereld? "Ik rijd bewust geen auto. Ik ga overal op de fiets naartoe. Ik heb wel een vies trekje trouwens. Ik eet superveel kauwgum en plak deze daarna op het stuur van mijn fiets. Ik gooi ze in ieder geval niet op de grond zoals veel mensen doen! Mijn tip: eet niet elke dag vlees. Het produceren van vlees zorgt voor de grootste vervuiling en we hebben het echt niet elke dag nodig."

Tip #3 van Manon, huisartsenchauffeur

Als zorgzaam type vindt Manon (45 jaar) het niet alleen belangrijk om te zorgen voor anderen maar ook voor een beter milieu. "Ik ben heel zorgvuldig met het scheiden van afval thuis. Mijn tip voor een betere wereld: spreek elkaar aan op verkeerd gedrag! Het begint vaak bij bewustwording, en bij de kleine dingen. Die maken het verschil." 

De kauwgomballenfiets van Marloes
De kauwgomballenfiets van Marloes

Wat is jouw tip voor een betere wereld? Deel het hieronder!

 

Over Malou, Marloes en Manon

Malou Verhoofstad komt uit Waalwijk en werkt in Tilburg bij kinderopvang De Berensprong als assistent-manager buitenschoolse opvang.

Marloes Hartkoorn woont en werkt in Rotterdam. Bij Tbs-kliniek De Kijvelanden geeft zij therapie aan patiënten.

Manon Leijten uit Berlicum werkt bij Huisartsenpost Noordoost-Brabant als huisartsenchauffeur.

Malou, Marloes en Manon zijn deelnemer bij PFZW.

Misschien vind je dit ook leuk:

Overig

Hoe groen leef jij?

Auto, ov of fiets? Hoe stel je je verwarming in? Enig idee hoe 'groen' jouw leefstijl is? Test jezelf!