Het vermogen om de wereld beter te maken
Gezond en duurzaam voor snel herstel
Thema Voedselzekerheid

Schnitzels van dichtbij

Gezond en duurzaam voor snel herstel

Horecahoofd Lex Moerke schuift 2 schnitzels de oven in van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De schnitzels komen van de lokale boer en zijn gemaakt van Friese varkens. Dit sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van dit ziekenhuis, dat zich recent aansloot bij ‘Gezonde Korte Ketens Friesland’. Met zijn medewerking wil Nij Smellinghe een duurzame bijdrage leveren aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, cliënten en medewerkers.

Gezonde Korte Ketens

Gezonde Korte Ketens ging op 12 december 2017 van start. Het is een samenwerking tussen voedselproducenten uit de regio en verschillende zorgorganisaties, op initiatief van Diverzio.

Lees meer over de initiatieven van Diverzio