Samen de wereld beter maken Naar mijn pensioenPFZW
Gezonde gebakjes van SUE

Zoet zonder suiker

Dat kan met de gezonde lekkernijen van SUE!

Kim Sue Palm uit Rotterdam begon klein, vanuit haar eigen keuken. Inmiddels levert Kim haar 'bites' - zoete maar gezonde taartjes - door heel Nederland én in België. Ze heeft samen met haar vriend twee bakkerijen in Rotterdam. Sinds kort zijn haar bites ook verkrijgbaar bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, dat is aangesloten bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

De droom van SUE

Hiermee wordt de droom van SUE werkelijkheid om zoet zonder suiker verkrijgbaar te maken in ziekenhuizen. Want hoe gek is het eigenlijk dat er in een ziekenhuis zoveel ongezond eten is? Het Reinier de Graaf Ziekenhuis denkt hier ook zo over. Dit is het eerste ziekenhuis waar de patiënten en medewerkers kunnen genieten van de lekkernijen van SUE.

Sue en haar vriend in hun bakkerij
Sue en haar vriend in hun bakkerij

Gezonder alternatief

Kim Sue Palm: “Ik heb nooit begrepen waarom er in ziekenhuizen bijna alleen maar ongezond eten te krijgen is. Patiënten hebben juist zoveel baat bij gezonde voeding. Steeds meer onderzoek laat het effect zien van ongezond eten op allerlei welvaartsziektes. Wij proberen met onze bites een gezonder alternatief aan te bieden voor de zoete trek. Wij zijn superblij dat het Reinier de Graaf Ziekenhuis voor ons kiest. Hopelijk volgen meer ziekenhuizen dit voorbeeld!”

Dennis Stuifzand is horecamanager bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis: "En wij zijn net zo enthousiast. De kwaliteit van de producten van SUE is gewoon echt goed. We krijgen alleen maar positieve reacties van patiënten en medewerkers."

Probeer het zelf!

De bites van SUE zijn er in allerlei smaken. Sommige bites zijn gebaseerd op de welbekende ongezonde tegenhanger, zoals de Twix of de TiramiSUE. Benieuwd hoe ze smaken? Bekijk de website van SUE om te zien waar de bites bij jou in de buurt te koop zijn.

Onze favoriet? De Snikkert! Wat is die van jou? Deel het hieronder in de comments.

 

Over SUE

SUE

De vegan lekkernijen van SUE zijn vrij van geraffineerde suiker, gluten, lactose. Met de vierkante bites van SUE geniet je van zoet, maar dan zonder ongezonde toevoegingen. Wat zit er dan wel in die bites? Natuurlijke ingrediënten, zoals kokos, noten, dadels en rijststroop.

Reacties