Meer weten over pensioen bij PFZWPFZW
Meisje in trein luistert naar podcast

Podcasts en films die je niet mag missen!

Uit de media

1. Zorgontwikkelingen

Op de radiozender BNR vind je leuke podcasts over de laatste zorgontwikkelingen. Zoals de podcast over Emma Koenen, onderzoeker en GZ-psycholoog in opleiding die vertelt over een nieuwe cognitieve gedragstherapie waarin cliënten dingen moeten doen die voor hen het allerengst zijn. De patiënt leert zo vertrouwen op zijn zintuigen en waarneming. Zo wordt hij geholpen om in andere niet-obsessieve situaties, zelf vast te stellen dat het niet nodig is een dwanghandeling uit te voeren.

 Kijk hier voor een overzicht van de laatste podcasts. 

2. Girl

Al wat langer uit, maar zeker de moeite waard om nog eens te kijken: de film 'Girl'. In Girl is de 15-jarige Lara te zien die professioneel ballerina wil zijn. Haar uitdaging wordt nog groter omdat Lara is geboren in het lichaam van een jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar lichaam. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk de film bijvoorbeeld hier.

3. Omgaan met depressie

3FM maakte een podcast speciaal voor jongeren over omgaan met een depressie, waarin ook een psycholoog van Korrelatie aan het woord is.

Luister het hier.

4. Het verhaal van Max

Een mooie documentaire op NPO is het persoonlijke verhaal van Max, die met tbs opgesloten heeft gezeten. De inmiddels 34-jarige Max werd op zijn 17e veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Max, die vanaf het eerste verhoor ontkend heeft, werd tóch veroordeeld en kwam met tbs terecht in diverse gevangenissen. Uiteindelijk zou hij er 14 jaar verblijven. Ook omdat hij al die jaren iedere behandeling weigerde. Nu is Max vrij. In de documentaire zien we hoe het hem nu vergaat.

Bekijk de docu hier.

Reacties