Meer weten over pensioen bij PFZWPFZW

Must reads

Blogs uit en over de zorg

Hoe bijzonder jouw werk als zorgverlener is, blijkt niet alleen uit daden maar ook uit woorden. Wij verzamelden voor jou mooie blogs van jouw collega-zorgverleners. Met verhalen uit de dagelijkse praktijk, over hoe jouw werk ertoe doet voor de mensen die het echt nodig hebben.

Floor zorgt

Floor werkt in de zorg. Op floorzorgt.nl deelt ze alles wat ze als zorgprofessional interessant en leuk vindt. In de rubriek Verborgen Helden staan portretten van zorgmedewerkers die niet zo bekend of zichtbaar zijn, maar wel heel belangrijk. Van de schoonmaker op de OK tot de medewerker van de technische dienst. En ook het portret van medisch fotograaf Anouk. "Ik fotografeer mensen op hun kwetsbaarste moment." Lees het hier.

Columns van Sander

Sander de Hosson is longarts en auteur van verhalen over palliatieve zorg. "Hoe waardevol is het om onzekere gevoelens te delen en niet door te ploeteren, terwijl de werkdruk toch al hoog is? Krasjes op een ziel kunnen krassen worden en jezelf of anderen schaden. Als ik als ervaren kracht al uit evenwicht raak, ook al was het heel kort, hoe vergaat het dan mijn minder ervaren collega?" Lees deze en andere columns hier.

Femke over Eberhard

Na het overlijden van haar man, burgemeester Eberhard van der Laan in 2017, schreef Femke van der Laan voor Het Parool columns over rouw. In een van haar columns schreef ze over de bijzondere band met de ambulancebroeder. "Op dat moment riep iemand mijn naam. 'Femke!' Ik keek naar links: een ambulance. We stopten allebei. Hij stapte uit en ik stapte af. Daar stonden we, tegenover elkaar op de trambaan, de ambulancebroeder en ik. Hij sloeg zijn armen om mij heen en ik de mijne om hem en toen was er rust. Midden in een oranje stad. Ik kon weer ademen." De hele column lees je hier

 

Kun jij mooi schrijven over jouw werk in de zorg? En vind je het leuk om dit met anderen te delen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Reacties