Meer weten over pensioen bij PFZWPFZW

Docu’s over zorg, gezondheid en milieu

Uit de media

Op internet en social media zien we veel berichten over voeding, gezondheid en milieu. Wil je een beter beeld krijgen van hoe sommige zaken echt in elkaar zitten? Wij hebben een paar documentaires voor je op een rijtje gezet.

Forks over Knives: over bewerkte voedingsmiddelen

Deze documentaire is een aanrader voor iedereen die bewuster om wil gaan met voeding. In Forks over Knives vertellen 2 Amerikaanse voedselwetenschappers over het effect van bewerkte voedingsmiddelen op onze gezondheid. En die gevolgen zijn niet mis. Volgens de experts kan het zomaar zijn dat als een groot deel van de Amerikanen hun huidige eetpatroon niet verandert, zij de eerste generatie zullen zijn die minder lang leeft dan hun ouders. Deze Netflix-documentaire legt in 1,5 uur duidelijk uit hoe het huidige ‘Westerse’ voedingspatroon kan leiden tot overgewicht, suikerziekte en andere kwalen.

https://www.netflix.com/nl/title/70185045

Extremis: een kijkje achter de schermen op een intensive care

In de korte documentaire Extremis krijg je een kijkje achter de schermen van een intensive care. Iedere dag balanceren patiënten daar tussen leven en dood. Je kijkt mee bij soms onmogelijke keuzes die doktoren, patiënten en families moeten maken. Extremis werd genomineerd voor een Oscar en een Emmy en won diverse andere prijzen. Kortom, dit is – zeker als je in de zorg werkt – een must see. Bekijk de documentaire op Netflix.  

https://www.netflix.com/nl/title/80106307

Cowspiracy: de vleesconsumptie stijgt en ons milieu lijdt eronder

Veel mensen hebben geen idee hoe hun keuzes in eten bijdragen aan wereldproblemen als klimaatverandering, droogte en vervuiling. De vleesindustrie produceert in z’n eentje al veel meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld bij elkaar. Hoe komt dit? Deze Netflix-documentaire laat de enorme impact zien die de vleesindustrie op het milieu heeft en welke oplossingen er zijn voor het probleem.

https://www.netflix.com/nl/title/80033772

The C Word: kunnen we kanker overwinnen?

"It’s time for cancer to be afraid of us", beweren de makers van The C Word. Deze documentaire laat met een flinke dosis humor zien wat ons ziek houdt. Kunnen we de ziekte overwinnen door de maatschappij en onze levensstijl aan te passen? De documentaire duurt 1,5 uur en is te zien op Netflix.

https://www.netflix.com/nl/title/80126485

Ice of Fire: smeltende ijskappen op de polen

Het probleem van de smeltende ijskappen is bekend, maar welke invloed heeft die ontwikkeling nu echt op ons? In de documentaire Ice on Fire, geproduceerd door Leonardo DiCaprio, zie je nog niet eerder vertoonde oplossingen die zijn bedacht om klimaatverandering tegen te gaan. Je vindt de documentaire op HBO. Wil je meer zien van DiCaprio? Hij maakte eerder ook de documentaire Before the Flood. Daarin vertellen verschillende (ex-)wereldleiders, zoals Barack Obama, hoe zij denken over klimaatverandering.

https://www.hbo.com/documentaries/ice-on-fire

https://www.beforetheflood.com/
 

Heb jij ook een docutip die je met je collega’s wilt delen? Reageer dan hieronder in de comments!

Reacties