Meer weten over pensioen bij PFZWPFZW

Als de arts ineens zelf ziek wordt..

Word je anders in je werk als je zelf patiënt bent?

Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Kortom, wat als je als zorgverlener zelf ziek wordt? Hoe beïnvloedt dat je werk en de samenwerking met je collega’s? We zijn op onderzoek uitgegaan. Deze ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.

Warner Prevoo (55) behandelt als interventie-radioloog patiënten met kanker. Zelf heeft hij longkanker. "Wisselen tussen dokter en patiënt zijn, is niet makkelijk. Niet voor mij, en niet voor mijn collega’s." Lees hier zijn interview.

Wat leren dokters van hun patiënten? Bij de bundeling van de serie 'Die ene patiënt' maakt Volkskrant-journalist Ellen de Visser de balans op: de 7 belangrijkste lessen die zorgverleners leerden lees je hier

Stel je werkt in een ziekenhuis en je krijgt zelf borstkanker. Welke gevolgen heeft dat dan voor je werk? Hoe is het om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten? Dit overkwam Hester en Linda. In Kruispunt vertellen zij hoe ze hun heftige ervaringen positief inzetten op hun werk. "Het bleek toch moeilijker dan ik dacht."

Reacties